Wil je leren om met levensenergie te werken?

Vraag je je weleens af waarom mensen zich vaak niet helemaal top voelen, terwijl er medisch niets op ze aan te merken valt? Of denk je na over wat er meer is in de wereld dan alleen hetgeen je met je ogen kan zien? Heb je het gevoel dat er stukken in jezelf en anderen zijn die moeten helen, maar weet je niet goed hoe? Als je je in deze vragen herkent, is het aan te raden om te leren hoe je moet levensenergie kan werken. Dit betekent dat je kundig wordt in het ontvangen, benutten en doorgeven van die universele levensenergie. Dit kan met Reiki cursus bijvoorbeeld. Reiki is een manier om het zelfhelend vermogen te stimuleren. Dit gebeurd door middel van handoplegging.

Verschillende niveau’s

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze. Holistisch komt van het Griekse ‘Helos’ wat ‘geheel’ betekent. Een holistische zienswijze betekent dat je ervan uitgaat dat alle losse stukken met elkaar verbonden zijn, invloed op elkaar hebben en samenhangen in één groot systeem. De levensenergie waarmee je werkt met Reiki werkt dus op alle niveau’s door: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Dit maakt het een heel breed inzetbare therapie. Je kunt Reiki op verschillende niveaus beoefenen, oplopend van meest toegankelijk tot meer gespecialiseerd. De niveaus zijn Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3 A (Master). Met Reiki 1 leer je Reiki op jezelf toepassen. Daarna worden de cursussen steeds uitgebreider en werk je op steeds diepere niveaus.

Reiki behandelaar worden

Als je geïnteresseerd bent in Reiki, kun je dus de cursussen volgen om te leren werken met Reiki. Doe dit bij een betrouwbare opleider, zoals ZoMa. Wanneer je nog nooit met Reiki hebt gewerkt, begin je altijd op niveau 1. Zorg ervoor dat het instituut waar je de opleiding bij gaat volgen, kundig en ervaren is. Zodat je van de juiste mensen les krijgt en de opleiding waarde heeft voor jou. Na de opleiding kun je Reiki gaan gebruiken in je dagelijks leven. De energie zal overal in je leven doorwerken. Jouw leven zal een nieuwe dimensie krijgen wanneer je kennis maakt en leert werken met deze nieuwe niveau’s van levensenergie. Reiki is liefdevol en zacht en zal ontspannend en verlichtend werken. Wanneer je het bij jezelf gebruikt, zul je leren hoe het benutten van die levensenergie jouw lichaam kan beïnvloeden. Veel succes met het ervaren van deze nieuwe energie!