Waarom een heftruck certificaat belangrijk is

Werken met de heftruck: dat kun je toch leren? Dat kan inderdaad. En dat moet ook. Maar wel op een bepaalde manier. Iedereen die een heftruck wil besturen moet zijn of haar heftruckcertificaat halen. Waarom? Lees hier waarom een heftruckcertificaat belangrijk is.

Wettelijke verplichtingen

Wanneer het gaat om werken met een heftruck heb je als werkgever en werknemer bepaalde wettelijke verplichtingen. Degene die de heftruck bestuurt moet altijd aantoonbaar capabel zijn om dit veilig te doen. Maar hoe toon je dit aan? Dat doe je het beste met het heftruck certificaat. Het heftruck certificaat is de meest gebruikte en overal geaccepteerde manier om aan te tonen dat je als bestuurder voldoende kennis hebt van veiligheid. En dat je over de vaardigheden beschikt om met de heftruck te werken.

Je wordt er een betere chauffeur door

Het heftruck certificaat is er niet voor niets. Je wordt er een betere chauffeur door. Je leert namelijk heel veel. Niet alleen over regels en het rijden met de heftruck. Maar ook over hoe je de heftruck gebruikt in een drukke omgeving en bijvoorbeeld over lasten en hoe verschillende ladingen werken. Het heftruck certificaat is verplicht, maar de cursus is ook heel interessant en leerzaam om te volgen.

Bewijs na een ongeval of calamiteit

Wij schreven zojuist al dat je aan wettelijke verplichtingen moet voldoen. Wanneer er een ongeval of calamiteit heeft plaatsgevonden zal er worden gecontroleerd of er aan verplichtingen is voldaan. Dit betekent dat je moet kunnen bewijzen dat het ongeval of calamiteit niet werd veroorzaakt door onkunde. Zonder heftruckcertificaat is dit lastig te bewijzen. Met heftruckcertificaat is deze onzekerheid direct weggenomen. Je bewijst daarmee namelijk dat je over de noodzakelijke kennis beschikt. Dit is belangrijk want anders kun je in problemen komen met bijvoorbeeld verzekeraars.

Schrijf je in voor de cursus

Wil jij jouw heftruck certificaat halen? Schrijf je dan in voor de cursus van ARBO centrum. Met vestigingen door heel het land is er altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt. Onze cursisten belonen ons met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%