Stoppen met piekeren door de cursus RET-methode van Learnit

Piekeren kan een negatieve invloed hebben op ons leven en ons welzijn. Het kan leiden tot stress, angst en zelfs depressie. Gelukkig is er een manier om dit patroon te doorbreken, namelijk door middel van de cursus RET-methode bij Learnit. In deze blogpost vind je meer informatie over deze methode en waarom het een effectieve manier kan zijn om te stoppen met piekeren.

Wat is RET? 

RET, ook wel de Rationele Effectiviteit Training genoemd, is een methode die is ontwikkeld om negatieve gedachtenpatronen te doorbreken. Het richt zich op het veranderen van de manier waarop we tegen bepaalde situaties aankijken, door te kijken naar onze overtuigingen en gedachtenpatronen. Bij Learnit kun je een cursus volgen die zich volledig richt op deze methode, en waarbij je leert hoe je deze methode kunt toepassen in je dagelijks leven.

Wat doet RET? 

Een van de belangrijkste uitgangspunten van de RET-methode is dat het niet de situatie zelf is die ons stress geeft, maar de manier waarop we ernaar kijken. Door ons bewust te worden van onze overtuigingen en gedachtenpatronen, en deze te onderzoeken, kunnen we deze veranderen. We worden ons bewust van irrationele gedachtenpatronen en leren deze om te zetten naar meer rationele gedachten. Dit kan leiden tot een groter gevoel van controle en minder piekergedrag.

De cursus ret bij Learnit richt zich op het leren herkennen van irrationele gedachten. Dit zijn gedachten die niet kloppen en die ons meer stress geven dan nodig is. Door deze gedachtenpatronen te herkennen en te onderzoeken, kun je nieuwe, meer positieve gedachten omarmen. De methode is zeer praktisch en je leert deze toe te passen op je eigen leven. Daarnaast biedt de cursus ook handvatten om de methode toe te passen in verschillende situaties.

Een ander belangrijk aspect van de RET-methode is dat het een oplossingsgerichte methode is. In plaats van te focussen op problemen, richt het zich op mogelijke oplossingen. Hierbij staat eigen verantwoordelijkheid centraal: jij bent zelf verantwoordelijk voor hoe je omgaat met situaties en hoe je daarop reageert. Dit kan een sterk gevoel van empowerment geven, wat op zijn beurt weer kan leiden tot minder piekeren en meer rust.

Veranderen van denkpatronen

De RET-methode is een zeer effectieve methode gebleken bij het verminderen van piekergedrag. Het richt zich op het veranderen van ons denkpatroon, waardoor we meer controle krijgen over ons gevoel en gedrag. Het volgen van de cursus bij Learnit kan hierbij helpen. Door praktische toepassingen en handvatten, leer je deze methode in te zetten in je dagelijks leven. Je leert hoe je negatieve gedachten kunt omzetten naar meer positieve en realistische gedachten, waardoor je minder stress ervaart.

Conclusie 

Piekeren kan een negatieve invloed hebben op ons leven en welzijn. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van de cursus RET-methode bij Learnit. Deze methode richt zich op het veranderen van onze gedachtenpatronen, waardoor we meer controle krijgen over ons gevoel en gedrag. Het leert ons om meer rationeel naar situaties te kijken, en oplossingsgericht te denken. Door praktische toepassingen en handvatten leer je hoe je deze methode kunt toepassen in je dagelijks leven. Kortom, als je niet meer wilt piekeren, is de RET-methode zeker het proberen waard!